Tanssivideota

Päivitin vihdoin Videoteokset-välilehteen Vimeo-linkkejä ja kuvia meneillään olevasta tanssivideo projektista, jota työstän yhdessä tanssitaiteilijan, ystäväni Maria Laitilan kanssa. Kyseessä on melkoisen mittava projekti, joka sai alkunsa jo vuonna 2018. Ensimmäinen tanssivideoteos River in Me sai juuri ensi-iltansa Kansainvälisenä tanssin päivänä netissä. Tulossa on kaksi muuta yksittäisen tanssivideon ensiesitystä touko- ja kesäkuulle 2020: Kelo Tehdasteatterin Poikkeus-tila-taide tapahtumassa (Kelon äänimaailmasta vastaa upea äänitaiteilija ja muusikko Lau Nau) ja Seusuo Kansainvälisessä Art Ii Biennaalissa, Iisä.



Luonnontila - The Shape of Nature -projekti on kahden taiteilijan vaellus, kulku luonnossa etsien paikkoja, jotka pysäyttävät vaikuttavuudellaan ja antavat tilaa kohdata sisäinen ja ulkoinen maailma. Miten koemme pyhyyttä, harmoniaa, yhteyttä ja suoranaista rakkautta itsessämme että voisimme välittää sitä ympäristöömme? Miksi jokin paikka saa merkityksissämme pyhyyden arvon? Parhaimmillaan tanssivideo ilmaisee sen, mitä luonnon väkevä läsnäolo resonoi meissä. 






Luonnontila-The Shape of Nature projektin puitteissa olemme toteuttaneet ja parhaillaan toteuttamassa useita  tanssivideoita, jossa kuvaaja ja tanssija sekä luonto ovat vahvassa vuorovaikutuksessa keskenään. Olemme kuvanneet teoksia Paimiossa, Kemijärvellä, Martimossa Yli-Ii ssä sekä Venäjällä Kostamuksen luonnonpuistossa, missä olimme Art Karelian taiteiljaresidenssissä maaliskuussa 2020. 

Kommentit